"Господе еве ти вино и ракија, а ти дај ни убаво и квалитетно грозје да јадеме и богат род вино и ракија да правиме. Бериќетна да ни е годината, да тежи од род!"
Десница го одбележа денешниот празник со посета на манастирот Свети Трифун во скопско Говрлево и закројување лози во Горно Соње.
За многу години Свети Трифун!