Да истакнуваш туѓо и само туѓо знаме, наместо своето државно 🇲🇰 на јавен настап, а воедно извршуваше државна јавна функција, не е ништо друго освен дрско, насилно, нецивилизирано однесување со цел провокација и ширење национализам! Ова е класично непочитување на систем, закони и држава во која и од која живеат! И после треба да веруваме дека се грижат за Македонија и нејзината иднина? Повеќе од очигледно е дека СДСМ нема авторитет во Владата која во моментов не се грижи за македонските интереси и спроведување на законските прописи!?