Десница е дел од денес формираната „Коалиција за европска иднина“ која ќе ја состави следната проевропска Влада
Коалицискиот договор денес го потпишаа СДСМ, ВМРО НП, Десница, НСДП, ЛДП, Партијата за движење на Турците, Партијата на пензионери, ДОМ, Демократски сојуз на Власите во Македонија, ПОЕН, Сојуз на Ромите во Македонија, Партија за демократски просперитет на Ромите, СДА, а кон коалицискиот договор се приклучи и Движењето Нова Република.